Tanulja meg, hogyan segíthet magának egy jobb élethez!

Tanulja meg, hogyan segíthet magának egy jobb élethez!

 

A személyes fejlődés egy rendkívül intim folyamat. Mindenki másképp működik, ami azt jelenti, hogy a személyes fejlődési céljait és terveit a személyiségéhez és igényeihez kell igazítani. Minden személyiségfejlesztési tervet jelentős előrelátással kell végrehajtani, mivel ez a folyamat kiterjedt munkát és éberséget igényel. Ez a cikk néhány olyan tippet fog felvázolni, amelyekkel a személyes fejlődés egy kicsit kevésbé lesz megfoghatatlan.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ha elkezdjük gyakorolni a mély légzőgyakorlatokat. A mélylégző gyakorlatok nagyszerűen csökkentik a stresszt. Bárhol végezheti őket, ahol elég csend van. Sokféle mélylégzési gyakorlatot végezhet, ezért eleinte szükség lehet egy kis kutatásra.

 

Amikor megpróbál megbirkózni a depresszióval, próbáljon meg olyan emberekhez fordulni, akikben megbízik, például a barátaihoz és a családtagjaihoz. Ossza meg velük, hogy min megy keresztül. Kérje tőlük a támogatást és segítséget, amire szüksége van. Annak ellenére, hogy egy kicsit visszahúzódóvá teszi magát, egy kis szeretettel és segítséggel átvészelheti ezt a nehéz időszakot.

 

Legyen bőkezű mások bókolásával. Azzal, hogy proaktív  és kinyújtja a kezét, ha kedves másokkal, segít abban, hogy önmagával is kedvesen bánjon.

 

A személyes fejlődés kulcsa a prioritások meghatározása és egy játékterv kidolgozása. A prioritások felállítása lehetővé teszi, hogy arra összpontosítson, ami fontos, és kiküszöböli az olyan dolgokra elvesztegetett időt, amelyek nem elengedhetetlenek a céljai eléréséhez. Ha van egy játékterve, az csökkenti a stresszt, és segít abban, hogy a nagy célok könnyebben kezelhetővé váljanak.

 

Kérdezzen! Akár iskolába jár, akár már dolgozik, a kérdésfeltevésnek rendszeres és elvárt részének kell lennie a mindennapi életünknek. A megfelelően megfogalmazott és előadott kérdések tisztázzák a rejtélyt, hogy mit várnak el tőlünk. Megkönnyíthetik a teljesítményünket és növelhetik az önbizalmunkat.

 

Legyünk kíméletesek mindenkivel: családtagokkal, barátokkal, munkatársakkal és még azokkal is, akik mellett elhaladunk az utcán. Ahelyett, hogy úgy döntenénk, hogy csak a legkevésbé hízelgő vagy durva tulajdonságokat látjuk megtestesülni az egyes emberekben, keressük meg a pozitív tulajdonságaikat is. Ha azon kapja magát, hogy ok nélkül gondol egy gúnyos dolgot egy személyről, akkor lépjen vissza, és keressen meg benne két nagyszerű dolgot.

 

Megsértődik, ha mások sértegetik vagy lealacsonyítják? Hát persze! Így természetes, hogy adjon magának egy kis szünetet, amikor kétségek merülnek fel a külsejével, az életével vagy a képességeivel kapcsolatban. Ha nem tud valami szépet mondani magáról, akkor biztos, hogy nem szabad semmit sem mondania.

 

Az aszpartámot tartalmazó termékek fogyasztásának csökkentésével megakadályozhatja a szerotonin termelés blokkolását. Aszpartámot számos diétás termékben, például üdítőben, pudingban és joghurtban találsz. Ezzel a csökkentéssel csökkentheti a depressziós érzések, az álmatlanság és a fejfájás esélyét.

 

A személyes növekedés többféle úton is történhet. Sokan a spirituális növekedést tekintik a személyes növekedés útjának. Ahhoz azonban, hogy megengedjük magunknak a spirituális növekedést, el kell engednünk minden elvárást és várakozást, és csak hagynunk kell, hogy megtörténjen, ami megtörténik. Ha túlságosan analitikusak vagyunk, megakadályozhatjuk magunkat abban, hogy úgy éljük meg az életet, ahogyan az történik.

 

A társas helyzetekben való félénkség nagy kellemetlenségek és elszalasztott lehetőségek forrása lehet. Megtanulhatja leküzdeni ezt a hiányosságot, amikor először találkozik egy új emberrel. Hogyan? Nos, először vegyen egy mély lélegzetet, majd gyorsan gondoljon vissza életének egy olyan pillanatára, amikor büszke volt egy teljesítményére, magabiztos volt a képességeiben, vagy a siker küszöbén állt. Ez az emlék egy plusz lökést ad, ami a hangnemeden és a nyugalmadon is tükröződik, és biztosan jó benyomást kelt.

 

Mint láthatja, a személyes fejlődés sok mindent magában foglal. Meglátja majd, hogy az életének számos aspektusán változtatnia kell ahhoz, hogy javítsa az esélyeit személyes céljai elérésére. Ezekkel a tippekkel és rengeteg idővel értékelje a helyzetét, és őszintén mérje fel a képességeit. Lehet, hogy a végén meglepődik azon, amit el tud érni.