Jó tippek a személyes fejlődés sikeres növeléséhez

Jó tippek a személyes fejlődés sikeres növeléséhez

 

Mindannyian úgy éljük le ezt az életet, hogy valójában sosem tudjuk, kik vagyunk, vagy mire vagyunk képesek teljes mértékben. Ez csak egy olyan dolog, amivel mindannyiunknak meg kell birkóznunk a magunk módján. Ezzel megbirkózni, és rájönni, hogy milyen típusú ember vagy, erről szól a személyes fejlődés. Íme néhány tipp, amely a témával foglalkozik.

 

Amikor új emberrel találkozol, próbálj meg mindent megtenni, hogy jó benyomást kelts. Azt mondják, hogy az emberek a találkozás első tíz percében megítélik azokat az embereket, akikkel éppen csak találkoztak. Ilyen rövid idő alatt próbálj meg önmagad lenni, és mutasd meg nekik, milyen jó ember vagy.

 

Gyakorold az önzetlenség művészetét. Amikor segítesz másoknak, elkezded észre venni a benned rejlő igazi, gondoskodó énedet azáltal, hogy másokkal törődsz, és kevésbé koncentrálsz magadra. Segíteni más rászorulónak az egyik legjobb stresszoldó, és amikor feláldozol valamit magadból, hogy segíts egy másiknak, akkor kezded felismerni teljes önmagadat.

 

Próbáld megőrizni a motivációdat, amikor a céljaid eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnod, és hinned kell magadban. Arra is ügyelj, hogy mindig az adott feladatra koncentrálj. Ha ez segít, próbáld meg leírni, hogy milyen irányba kell haladnod a kitűzött célok eléréséhez.

 

Egy másik fontos eszköz, amely segíthet a személyes fejlődésben, egy mentor vagy életvezetési tanácsadó. Ez a személy olyan valakiként működhet, akinek egyszerűen levegőt adhat, akivel kifejezheted aggodalmaidat és ötleteidet, vagy akár kalandokra is elmehetsz vele, hogy kilépj a komfortzónádból. A támogatás növeli az esélyét, hogy elérd céljaid.

 

Miközben megállapítod az igényeidet és azt, hogy hogyan fogod megközelíteni őket, van egy dolog, amit meg kell tenned. Fontos, hogy aktív szerepet vállalj a saját élettörténetedben, ahelyett, hogy csak néznéd, ahogyan elhalad melletted. A mindennapi dolgokban való aktív részvétel az egyetlen módja annak, hogy élni tudj a világban.

 

A krónikus szorongás jelentős veszteségekhez vezethet az idő, a termelékenység és az érzelmi stabilitás tekintetében. Az egyik legközvetlenebb módja annak, hogy eldöntsd, hogy egy probléma megéri-e az aggodalmadat, az, hogy mindenekelőtt megállapítod, hogy van-e rá megoldás. Ha igen, akkor lépjen a következő lépésre: a lehetséges megoldások, nem pedig a lehetséges kudarcok azonosítására. Ha nem, akkor talán némi könnyebbséget jelenthet, ha egyszerűen rájön, hogy a megoldás nélküli probléma valójában nem is probléma.

 

A technológia és az internet minden eddiginél könnyebbé tette a harag és a neheztelés pillanatok alatt történő továbbítását. Sajnos ez a tendencia minden eddiginél nehezebbé tette az önbíráskodás gyakorlását. A harag e-mailen, közösségi oldalakon, sms-ben vagy blogon keresztül történő közlését mindenképpen kerülni kell. Ha úgy érzed, hogy kénytelen vagy megbeszélni a sértő eseményt, csak személyesen vagy telefonon tedd meg. Tedd ezt szokássá.

 

Gyakorold a felelősségvállalást a tetteidért ahelyett, hogy egy konfliktusban azonnal a másik félre hárítanád a felelősséget. Ez arra kényszerít, hogy saját magadat vond felelősségre a reakcióidért és válaszaidért. Ahelyett, hogy azt mondanád: "Annyira felbosszantasz, amikor ezt csinálod!", fontold meg, hogy inkább ezt mondd: "Nagyon dühös leszek, amikor te _______, mert úgy érzem, hogy ________." Ez a változat világosan megnevezi a konfliktus forrását és azt, hogy miért reagálsz.

Légy önzetlen. Ha elkezdesz többet törődni és segíteni másokon, észre fogod venni, hogy elkezded feláldozni magad. Ilyenkor jobban megismerheted az igazi énedet, és meglátod, mi az, amin egy kicsit változtatni kell, és mi az, ami jó úgy, ahogy van.

 

Ne csak írd le a céljaidat, szánj időt arra, hogy vizualizáld őket. Milyen lehetőségeket nyersz a siker érdekében? Képzeld el, milyen lesz, ha elérsz bizonyos célokat, és érezd az érzelmeket, amelyeket a képzeleted idéz elő benned. Tedd ezt minden egyes nap, és addig motivált és a helyes úton maradsz, amíg sikerrel jársz.

 

A szokásokat nagyon nehéz megtörni. A személyes fejlődésed megteremtése érdekében erőfeszítéseket kell tenned, hogy megtörj minden negatív szokásodat. Értékeld a döntést, amit a rossz szokásaid megtörésére tett erőfeszítéseiddel teszel, és sokkal egyszerűbb lesz a siker.

 

Vegyél ki alkalmanként szabadságot. Ha úgy érzed, hogy mindenféle mindennapi stressz eláraszt, akkor vegyél ki szabadságot, és menj el egy olyan nyaralásra, ami távol van az otthonodtól, vagy akár otthonodban.

 

Legyél hajlandó végig vinni a céljaidat, és próbálkozz még azokkal a mindennapi dolgokkal is, amelyeket a legnehezebbnek találsz. Mindenki ránéz a "tennivalólistájára", és a könnyű dolgokkal kezdi. Kezdd a nehezebb napi feladatokkal, és meglátod, hogy mérhetetlenül sokat fogsz fejlődni ebből a tapasztalatból.

 

Egy nagyszerű tipp, ami segíthet a személyes fejlődési céljaid elérésében, hogy keresgélj az interneten információk után. Az internet tele van információkkal mindenről, ami csak eszedbe jut. Számtalan weboldal és fórum kínál segítséget és betekintést azoknak, akik keresik.

 

Személyes fejlődést keresel? Képezd magad: Olvasd a híreket, és tájékozódj azokról a témákról, amelyek érdekelnek. Az iskolák nem biztos, hogy a legjobb hely a tanulásra: Találd ki magad, milyen tudásra van szükséged, és hol szerezheted meg. Legyél nagyon kritikus, és csak a legjobb könyvek olvasásával töltsd az idődet.

 

Kíváncsi vagy, hogyan fejlődhetsz személyiségként? Tegyél másokért! Nemcsak az emberek élete válik jobbá, ha segítesz nekik, de azok az emberek, akik másoknak segítenek, boldogabbak, és jobban érzik magukat a bőrükben. A másokon való segítés egy valóságellenőrzés! Leveszi rólad a hangsúlyt, és másra helyezi. Ha így teszel, hozzájárulsz ahhoz, hogy jól érezd magad, hogy valakinek jobb kedvre derítesz, és különlegessé teszed a napját.

 

Ahogy fentebb említettük, a személyes fejlődés segít abban, hogy felismerd, ki vagy te, a lényed legmélyén. Sokak szerint az önmegvilágosodás a boldogság igazi kulcsa, és a személyiségfejlesztési készségeiden való munka segíthet abban, hogy elérd ezt az állapotot. Győződj meg róla, hogy alkalmazod az ebben a cikkben tanult tippeket.

Kommentek
  1. Én